Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) kadar “Türkiye ’nin kurtuluşu için, devrimci bir cumhuriyet için, yeni bir sol atılım için buluşuyoruz!” çağrısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan HTKP Genel Başkanı Erkan Baş, “Bu toplantının amacı AKP/Saray iktidarını yıkmaktır” şeklinde görüş belirtti.
Bostancı Ağırlama Merkezi ’nde dün gerçekleştirilen etkinliğe Gezi Direnişi ’nde yaşamını yitirenlerin ailelerinin yanı sıra fazla sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi ile vatandaş katıldı. Etkinlikte başlangıçta konuşan Baş, “Bu toplantının amacı AKP/Saray iktidarını yıkmaktır. Bütün çabamız, bütün uğraşımız AKP/Saray reijimine son vermektir. Bu toplantının sadece bu toplantının değil partimizin yakın hedefi budur. Tüm tartışmalarımızın, arayışlarımızın, söz ve eylemimizi temeli budur” dedi.
‘Yol ayrımındayız ’
Devrimci bir cumhuriyet kavgası çağrısında yer alan Baş, “Bugün Cumhuriyetçi kuvvetler bir yol ayrımındadır. Ya iktidarın, rejiminin muhalefeti olarak konum alınacak, veya düzeni bütün irtifa karşısına alacak devrimci bir cumhuriyetçi damar kuvvetlenecek. Saray rejimini yıkmanın birincil şartı, cumhuriyetçi güçler içinde devrimci damarı kuvvetlendirmektir. Bugün devrimcilerin önünde duran devir, ülkemizdeki büyük birikimi örgütlü bir halk gücüne dönüştürmek üzere saldırı yapmaktır. Saray rejimine son verme kararlılığımızın bir parçası olarak, bu büyük kuvvetin örgütlü bir kuvvete dönüştürülmesi için, Türkiye ’nin bütün ilerici kuvvetlerine, işçi halkımıza bir çağrı yapıyoruz, bu maksat doğrultusunda her cins tayin ve sorumluluğa hazırız” diye konuştu.
‘Gezi Direnişi rehber ’
Birleşmiş Haziran Hareketi (HAZİ- RAN) Yürütme Kurulu üyesi Canan Kaftancıoğlu da “Bir yol ayrımındayız, ya tek adam diktatörlüğüne müsade vereceğiz ya da yeni bir ülke kuracağız” ifadelerini kullandı. Seyahat Şehitleri ve Gazileri Platformu adına Volkan Kesanbilici konuşmasında Yolculuk Direnişi ’nin mücadeleye kılavuz olduğu vurgusunda bulundu. KHK ile ihraç edildiği görevine dönmek için Yüksel Caddesi ’nde direnen Veli Saçılık ise “Hiç kimse korkmasın; biz Hayır dediğimizde defalarca kazanıyoruz. 5 kişiyle Ankara Emniyeti ’ni kilitledik, korkuyorlar, bir olursak nefret imparatorluğunu yıkarız!” şeklinde görüş belirtti.