Fas güvenlik güçleri Filistinlilere destek gösterisine engel oldu

Fas güvenlik güçleri Filistinlilere destek gösterisine engel oldu

Fas güvenlik güçleri, başkent Rabat’ta Filistinlilerle dayanışma eylemi yapılmasına engel oldu.

Faslı aktivistlerin sosyal medya hesaplarından yayınladığı görüntülere göre, “Filistin İçin Çalışma Grubu” adlı sivil toplum örgütünün çağrısı üzerine eylem hazırlığında olan göstericilere polis engel oldu.

Konuya ilişkin Rabat Valiliğinden yapılan açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında eyleme izin verilmediği kaydedildi.

İlgili sivil toplum kuruluşunun açıklamasında ise tüm Fas halkına, Rabat ve İsrail’deki karşılıklı irtibat ofislerinin kaldırılması için girişimde bulunması çağrısı yapıldı.

Kudüslülerin dayanıklılığından ve direnişçi Filistin halkından övgüyle söz edilen açıklamada, eyleme engel olunması kınandı.

Filistin İçin Çalışma Grubu, Filistin davasını paneller, araştırmalar ve kitap yayınları gibi aktivitelerin yanı sıra dayanışma gösterileriyle de savunan birçok dernek ve sivil toplum örgütünü içinde barındıran bir çatı kuruluş olarak faaliyet gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

maltepe escort,ataşehir escort,idealtepe escort,anadolu yakası escort,kadıköy escort,bostancı escort,pendik escort,ataşehir escort,göztepe escort,pendik escort,kartal escort,bostancı escort,erenköy escort,maltepe escort,pendik escort,bostancı escort,ümraniye escort,şerifali escort,kartal escort,maltepe escort,tuzla escort,pendik escort,anadolu yakası escort,acıbadem escort,ümraniye escort,escort bayan,maltepe escort,ümraniye escort,ataşehir escort,kadıköy eskort,pendik eskort,ataşehir escort,ümraniye escort,kadıköy escort,escort bayan,maltepe escort,sex hikaye,yeni seks hikaye,gerçek sex hikaye,sex hikaye,seks hikayeleri,sex hikayesi,gerçek sex hikayeleri