– Aykut Iri, basın toplantısı düzenleyerek Atiker Konyaspor’a veda etti.
Fenerbahçe’nin başına geçmesi beklenen Aykut Iri’ın Atiker Konyaspor’a veda sözleri ise şu şekilde:
“Birleşmeler ne değin güç oluyorsa ayrılıklar da…”
“Fazla alışkın olduğumuz bir koşul değil. Ayrılıklar böylece o şekilde olmuyor maalesef. Futbol dünyası gibi kaba bir dünyada böyle oldu. Konya Külübüne ve Konya halkına çok fazla teşekkür ediyorum. Ülke genel anlamda zorluklar geçirirken bu cins davranışlara gereklilik olduğunu düşünüyorum. Birleşmeler ne kadar zor oluyorsa ayrılıklar da böylece anlamlı olmalı diye düşünüyorum.”
Mustafa Reşit Akçay değerlendirmesi
“2,5-3 sezonluk periyodu birkaç cümleye sığdırmak çok kolay değil. Yalnızca sportif başarı değil. Sportif başarı bu işin görünen kısmı. Geçen yıl Galatasaray ceza aldı diye Avrupa’ya gittik. Bu yıl hiç kimsenin ceza almasını beklemeden Avrupa’ya gittik. Bundan önemli daha önemli olan, benim de bakışımı şekillendiren bu. Fazla güzel bir antrenman sahası var. Azıcık daha revize edilirse daha iyi olabilir. Bulunduğumuz yer de aynı şekilde. Tüm bunları yaparken her ne dek ben ve ekibim aidiyet ile bu işi yapıyor olsak da mesleğimizi yapıyoruz ve kazanç elde etmemiz gerekiyor. Geldiğimizde sıkıntılar vardı ancak gururla söylediğim 30’unda olan ücret 31’inde olmuyordu. En büyük kazançlardan biri buydu. Bundan daha sonra burada olmayacağım. Mustafa Reşit Akçay’ın Konya’ya uyacağını düşünüyorum bahtı açık olsun. Mustafa Hoca’nın Avrupa’da iyi işleri var umarım devam eder.”
“İstenilen ve istek edilen başarıların…”
“Konyaspor imrenme edilen bir kulüp. İstenilen ve istek edilen başarıların adaleli ekonomide olacağını düşünüyorum. Bütün Idare Kuruluna ve herkese tekrardan fazla fazla teşekkür ediyorum.”
“Bütün Konyaspor’u takımıma edinmek isterim”
“İmkanım olsa tüm Konyaspor’u takımıma almak isterim. Daha önce de söylemiştim. Başarıda kurulmakta olan düzenin en kayda değer ayağının ekonomi olduğunu düşünüyorum. Hiyerarşinin bozulduğu oluyor. O zaman başarı almak de basit yok.”
“Fenerbahçe’de yarım kalan işlerim vardı”
“Fenerbahçe daha resmiyet kazanmadı. Fenerbahçe eğer olursa, yarım kalan işlerim vardı. Hatta işlerimizin olduğunu düşünüyorum.”
“Konyaspor’a isteyerek dönerim”
“Hayatımın nereye gideceğini bilmiyorum gel gör ki kendi isteğiyle bu işi yapabilecceğim yerlerden bir tanesine. Şahsıma yapılan saldırılara rağmen güzellikleri daha çok öne çıkmış bir dönem yaşadık. Beni hevesle buraya getiren yaşadığımız güzelliklerdi. daima dileğim şu, bana o günler gibi gereksinim olmasın. Başakşehir’in 120. dakikasında dahi heyecanlıydım. Derin izler bıraktı. Büyük Kasaba doğrusu fazla istiyordu maçı. Oyuncular da bu şehrin isteğine uygun davrandılar. Birincisi Beşiktaş kupa maçı son olan da Başakşehir kupa maçı. Burada güzel bir dönemi tamamladık gibi görünüyor fakat umarım başka bir seviye olur.”
YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com göre yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.teşekkür ediyorum.”
Tarih: 07.06.2017 16:32