Son dakika: Erdoğan Ayasofya Camii’ne geldi, yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu

Son dakika: Erdoğan Ayasofya Camii’ne geldi, yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu

Danıştay 10. Dairesi’nin verdiği kararla Ayasofya, 86 yıl sonra ibadete açıldı. Bu kararın ardından ilk namaza 5 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere Ayasofya Camii’ne gitti.

Gazeteci, husumetli olduğu esnafı yolda görünce silahla vurdu
Damat adayı, ayrıldığı sözlüsü ve ailesinin korkulu rüyası oldu! Pompalıyla eve ateş açtı
Doğum ihbarına giden ambulansın yanında durmasına sinirlenen şahıs kurşun yağdırdı

İLK NAMAZ 24 TEMMUZ’DA

Ayasofya’da ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınacak. Caminin namaz kılınacak bölümlerinde zemine ışık sistemi konulacak. Işık mozaik ve frekslere yansıtılacak, namaz sırasında ise kapalı tutulacak.

MOZAİK VE FRESKLERİN KAPATILMASI GÜNDEMDE

Mozaik ve fresklerin, ibadet saatlerinde bir perde mekanizmasıyla kapatılması da gündemde. Tarihi yapıda olumsuzluk yaşanmaması için çok hassas davranılacağı vurgulanıyor.

ERDOĞAN’DAN SÜRPRİZ ZİYARET

24 Temmuz Cuma günü kılınacak namaza 5 gün kala Erdoğan’dan sürpriz bir ziyaret geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmalar ve hazırlıklar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti.

İncelemelerini tamamlayan Erdoğan, aracına binerek bölgeden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından Ayasofya Camisi’nden fotoğraf paylaştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Temmuz’da kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi’nde incelemelerde bulundu.Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden “Ayasofya…” mesajıyla camiden fotoğraf paylaştı.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.